Inspiratie-evenement van De Staffing Groep

Werk in verandering

Of je nu verantwoordelijk bent voor Inkoop, HR, IT of business, we zien het allemaal: de wereld van werken verandert. Continu. Permanent. Technologische ontwikkelingen, veranderende maatschappelijke waarden en een nieuwe generatie werknemers die in vrijheid en flexibel willen werken hebben de manier waarop we produceren, organiseren en samenwerken compleet omgegooid. Hoe ga je hier als persoon of bedrijf mee om? En vooral: wat houdt jou of jouw organisatie tegen om die radicale verandering in te zetten als je ziet dat je rechts wordt ingehaald?

Een voorbeeld van rechts inhalen is bijvoorbeeld de Rotterdamse ondernemer Michiel Muller. In 2001 bouwde hij de onbemande tankstations van Tango uit tot een succes, tot schrik van bestaande benzinestations. Als medeoprichter van pechdienst Route Mobiel schopte hij vanaf 2004 tegen de schenen van de ANWB. En sinds enkele maanden is hij met de online boodschappendienst Picnic druk bezig om supermarkten omver te kruidenieren. Een bekende uitspraak van Michiel: ”Weinig kennis hebben is een groot voordeel. Met weinig kennis zie je niet wat niet kan. Je kunt korte bochten nemen, zonder dat je doorhebt dat je korte bochten neemt.”

Inspiratie-evenement

Op 15 juni 2016 organiseert De Staffing Groep een inspiratie-evenement voor leiders en professionals die werkzaam zijn binnen het speelveld van mens en talent. Doel van het event is om organisaties meer inzicht te geven in verandering van werk.

Op het programma staan o.a.

  • Oud-minister, oud-burgemeester en ondernemer Gerd Leers zal je als dagvoorzitter op frisse wijze door de dag leiden en uitdagen.
  • Michiel Muller, oprichter van Tango onbemande tankstations, pechdienst Route Mobiel en Picnic online supermarkt, zal als keynote spreker een inspirerende aftrap geven.
  • Diverse sprekers vanuit HR-, Recruitment-, Inkoop- en businessperspectief zullen in meerdere break-out sessies dieper in gaan op verandering. Wat heeft ze ooit tegengehouden om verandering te bewerkstelligen? Hoe hebben ze toch een omslag weten te bereiken, zelfstandig of binnen hun organisatie?

Heb je vragen of wil je verdere informatie over dit evenement? Via events@destaffinggroep.nl kun je contact met ons opnemen. Bellen kan natuurlijk ook: 030-600 1500

Het complete programma

Programma van 15 juni

Aanvang Activiteit
12:00

Ontvangst en lunch

13:00

Plenaire opening door dagvoorzitter Gerd Leers

Gerd Leers - Gerd Leers -
13:10
Plenaire presentatie

Verandering: zonder kennis uit het verleden korter en sneller door de bocht Michiel Muller Oprichter van Tango tankstations, Route Mobiel en Picnic online supermarkt.

Michiel Muller - Michiel Muller -
13:55
Plenaire presentatie

Arbeid en wetgeving in verandering (Wet DBA) Marc Nijhuis Marc Nijhuis (CFO De Staffing Groep)

Marc Nijhuis - Marc Nijhuis -
14:15 Pauze
14:30
1e ronde parallelsessies

Cases uit de praktijk Bij de ontvangst op het evenement kan je aangeven bij welke van de parallelle sessies je aanwezig wilt zijn.

Jeroen Kuijlen Erik Vereggen & Jeroen Kuijlen

Ricoh en De Staffing Groep: Organisatie in verandering

Guido Stompff Guido Stompff

Dr. Guido Stompff: Innovatie in verandering

Iko Kakes Iko Kakes

Nuon en Locus: HR in verandering - MVO people

Marco Leijenhorst Marco Leijenhorst

Achmea: Recruitment in verandering

15:15 Pauze
15:30

2e ronde parallelsessies - Cases uit de praktijk

16:15

Round up parallelsessies door Gerd Leers

16:30

Verrassende, energieke en inspirerende afsluiting

17:00

Afsluiting & samenvatting event Wessel jr. van Alphen Directeur De Staffing Groep

Wessel jr. van Alphen - Wessel jr. van Alphen -
17:05

Borrel

Aanmelden voor dit evenement

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor mens en talent? En wil jij je graag laten inspireren op een prachtige locatie in het Groene Hart? Meld je aan!* Laat je verrassen, luister, participeer en geniet van een mooie middag. Vanaf 12.00 zullen wij je opwachten met een heerlijke lunch, bestaande uit vers bereide biologische streekproducten. We zien je graag tegemoet op 15 juni. Tot dan!

*Het evenement is niet toegankelijk voor personen van organisaties in de uitzend- en detacheringsbranche.

Locatie event
Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
Routebeschrijving

Locatie

Kameryck, Ryckelijk Genieten

We organiseren dit evenement op de prachtige locatie Kameryck, landelijk gelegen in het Groene Hart nabij Utrecht. Je kan hier gratis parkeren op het parkeerterrein naast en tegenover de locatie, gelegen aan het Oortjespad in Kamerik. Vanaf station Breukelen zal een pendelbus worden ingezet voor diegenen die met openbaar vervoer komen.

Navigatieadres parkeerplaats: Oortjespad 3, Kamerik.

Bezoek website

Sprekers

Verdiepingssessie

Sprekers

Erik Vereggen, (directeur Services van Ricoh Nederland)
Jeroen Kuijlen, (commercieel directeur De Staffing Groep)

Onderwerp

Industrie 4.0, Arbeid Adelt maar veredelt steeds meer. Over de enorme effecten van moderne technologie op werk, organisatie en dienstverlening.

Door de exponentiële ontwikkeling in (informatie) technologie verdwijnen er steeds meer banen. Structureel. Gaan deze banen worden vervangen? Zo ja, hoe dan? Een ding is zeker: met een totaal andere arbeidspopulatie dan nu het geval is. Erik en Jeroen zullen in een duo-setting dieper ingaan op de wereldwijde effecten van de 4e industriële revolutie op arbeid, werk en dienstverlening door bedrijven. Hoe zien zij de toekomst voor bedrijven als Ricoh en De Staffing Groep?

Spreker

Marco Leijenhorst, (manager Corporate recruitment bij Achmea)

Onderwerp

De beste professional of bezuinigen?

Marco Leijenhorst, is sinds 2002 werkzaam bij de grootste verzekeraar van Nederland, Achmea. Hij startte zijn loopbaan als HR Consultant en is inmiddels als Recruitment Manager eindverantwoordelijk voor het aantrekken van de beste professionals. Net als veel andere marktleiders is Achmea de laatste jaren steeds meer gaan focussen op kosten besparen en efficiënter werken, met bezuinigingen als gevolg. Hoe vind je balans tussen de focus op kwaliteit en de focus op meer met minder? Hoe verhouden deze twee zich tot elkaar? Marco zal je tijdens een inspirerende sessie meenemen in de uitdagingen waar hij en zijn team van bevlogen HR/Recruitment medewerkers tegen aan lopen en hoe zij hier mee omgaan en zijn omgegaan.

Spreker

Iko Kakes, (Manager Special Projects bij Nuon)

Onderwerp

MVO People en de participatiewet.

MVO People staat steeds hoger op de prioriteitenkalender van bedrijven. De maatschappij en wetgeving vragen erom, het is een belangrijk thema voor ons allemaal. De participatiewet is een mooie uitdaging, maar voor sommige bedrijven ook een struikelblok. Hoe ga je hier nu effectief mee om als bedrijf? In deze sessie neemt Ivo je mee in hoe dit thema past binnen jouw HRM-beleid. Met succesvolle voorbeelden uit andere organisaties en zijn eigen ervaring: het Step2Work project binnen Nuon.

Spreker

Guido Stompff (Designthinker, Researcher, Lecturer)

Onderwerp

Hoe de catch-22 van innovatie te doorbreken

Hoe ontstaan innovaties? Waarom haalt het ene idee wel de eindstreep en de andere niet? Waarom schudden sommige organisaties innovaties uit de mouw, terwijl andere er alleen maar over kunnen praten? De dominante manier van denken in de meeste organisaties is gericht op het doorgronden van problemen en besluiten wat te doen. Maar die manier van denken staat creativiteit en ongewone ideeën in de weg. Ideeën die niet alleen moeilijk te plannen zijn, maar die ook weinig perspectief bieden wat het gaat opleveren. Dus moeten mensen ideeën dusdanig ver ontwikkelen dat ze planbaar zijn en er business cases over geschreven kunnen worden. Maar om zover te komen is er al een enorme inspanning nodig, waarvoor geen steun is… Dit is de catch-22 van innovatie. In deze workshop biedt Guido Stompff een alternatief aan de hand van enkele inspirerende voorbeelden. Hij ontmaskert de mythe van het eenzame genie, en laat zien dat ideeën tussen ons en de wereld ontstaan. Door dingen te proberen en daar van te leren. Door vertrouwen te geven en tijd te gunnen aan mensen met ideeën die ze zelf maar nauwelijks onder woorden kunnen brengen. Een alternatief gebaseerd op design thinking: de manier waarop designers problemen oplossen. Guido werkt bij een van de grootste leveranciers van Document Management Systems, is gepromoveerd aan de TU Delft op design thinking en geeft daar ook college. Meer informatie op www.designinteams.com